Thursday, December 31, 2009

Nedräkningen har börjat...




Bild från AllProActive

Två systrar i Rom








Diane och Evelyne de Clercq är två systrar vars gemensamma hobby lett dem till jobb och boende under ett och samma tak. Och vilket boende sedan, denna gamla skola har blivit något alldeles fantastiskt. Gillar mycket.

Bilder från Marie Claire Maison

Många vid bordet





Både vid jul och nyår måste det ofta finnas plats för många vid bordet. Älskar stora middagar med mycket mat och surr från alla håll. Ikväll blir det mindre uppslutning och lugn men lika mysigt för det. Hoppas ni får en bra kväll!

Bild 2 : LivingEtc
Bild 3: Sköna Hem
Bild 4: Sköna Hem

Wednesday, December 30, 2009

In löv


Hus från Milano, från David Report

Ute blir inne










Kidosaki Architects har skapat detta hus med underbar utsikt över Stilla havet i Japan. Kan tänka mig att låna någon gång. Gärna nu med -15 utanför dörren.

Bilder från Yatser

Hemma hos Tania Laurie








Avstod från bilderna med alltför mycket moderna skinnsoffar i detta hem då det inte är en stor inspirationskälla för egen del men i övrigt gillar jag designern Tania Lauries hem. Man kan föreställa sig att hon är just cashmeredesigner då hemmet går i mjuka naturella toner. Mest av allt kommer dock detta med på grund av hennes fantastiskt sorterade garderob. Kläder blir så mycket finare med rätt plats och vård. Önskar jag kunde ha lika ordnat....

Bilder från GAP Interiors

Tuesday, December 29, 2009

Sängbord

För er som kikat bloggen sedan tidigare så vet ni att jag är på jakt efter nya sängbord då nuvarande är för opraktiska (även om väldigt fina). Såg detta enkla bord och tänker att det kanske skulle kunna vara något men gissningsvis för lite plats med alla tidningar och prylar som måste rymmas i och på mitt....
Sängbord från S&B Nord, design Karin Mannerstål. Finns i ek, svart, vitt och valnöt.

Mycket trädgård




Har alltid gillat den typen av trädgårdar som ofta tillhör town houses i England och USA. Ett briljant exempel från Tania Lauries hem i London som lika gärna kan översättas till svenska radhus.
Bilder från The Independant

Miljövänligt





Bilbälten och plastflaskor i ny kostym blir det när Ecoistic och Hay får bestämma. Ecoistic jobbar med helt eko-vänliga produkter där bilbälten utgör deras mest intressanta lösning. Allt från mattor, bänkar och hängmattor till väskor och hållare till anteckningsblocket. Det finns olika färger att välja mellan men utbudet är beroende av tillgång. Hay gör stolen av återvunna plastflaskor där Komplot Design står för utformningen. Finns i off white, ljus- och mörkgrått.

Monday, December 28, 2009

Snygga träsolisar


Bild från FFFFOUND

Anslagstavlan







När man var liten så fanns det ju inte alltför mycket tecknat på TV (inte så mycket på TV alls faktiskt), så varje gång introt till Anslagstavlan dök upp gav detta någon slags tillfredställelse - en klassiker helt enkelt. Här anslagstavlan i annan tappning.
Bild 1: källa sökes
Bild 4: Cori Kindred
Bild 5 & 6: källa sökes

Sunday, December 27, 2009

Veckans pryl - Soda Stream


Tror bestämt att jag missade lägga upp veckans pryl förra veckan. Denna vecka är det ingen tvekan om vad det blir - en Soda Streamer! Fick detta i julklapp och har använt varje dag sedan dess. Gott, enkelt och helt ok design för diskbänken. Finns dessutom Must-extrakt att köpa vilket passar bra i dessa Must-missbrukar-tider (dricker nog en flaska själv om dagen).

Saffransgult på Bali








Coolt med saffransgult och vägglöst på Bali. Kolla gungan som hänger i taket och vad som verkar vara några Ägget-stolar mitt i jungeln. Rolig mix.

Bilder från The NY Times