Sunday, October 31, 2010

Ute är inne

Foto Noah Webb

Sonia Rykiel Maison 2011




Läser på flera bloggar om Sonia Rykiel Maison 2011 & blir inte besviken på framförallt badlakanen. Gillar som tidigare nämt hennes klassiska randiga mönster & vill gärna shoppa av nya kollektionen. Vem stylade dock bilden på lakanen? Gör inte produkten rättvisa alls.

Bland annat via Trendenser

Betongmorgon








Blev väckt tidigt som vanligt och insåg efter en stund att klockan med ny tid var till och med ännu ruggigare än vad jag trott. I ottan, jo tack. Grått ute men varmt och skönt inne. Behövde ändå all tid som denna långa morgon erbjudit för att förklara för sonen att det inte alls är för sent att göra iordning pumpan idag. Det är till och med bättre dagen efter. ..Typ. Halloween - är novis i traditionen. Sådan är vår familj.
Bild 1: via The Brick House
Bild 3: via The Brick House

Saturday, October 30, 2010

Gult


Tack Jennie!


Idag när jag vaknade och kikade statistiken på sidan höll jag på att sätta filen i halsen. Vad i hela friden hände? Tack snälla Jennie som omnämnt mig på din blogg som tips! Så tacksam & glad. Hoppas du och ni andra hittar något ni gillar. Om inte, tipsa gärna om vad ni vill se så ska jag se till att plocka ihop något fint.

Stickat gigantus




Har skrivit om den här fina puffen förut men inte sett just denna bild där tillverkningen sker. För "att sticka en stund framför TVn" till en helt ny dimension.
Bild från FFFFound via Papernstitch

Friday, October 29, 2010

Trevlig helg!


Risken är nog liten, men bara för säkerhets skull en push om du missat Therese Sennerholts fina citattavlor. Min favorit till vänster som stämmer härligt väl. Trevlig helg!

Golvad








Har en låsning på golv. Alltid när vi kikar nya hus är golven bland det första jag kikar på - är de i ok skick, om inte - kan de slipas eller fixas på annat sätt? Är det original? Någon unik detalj? Osv osv. Här är några varianter som fångat uppmärksamheten på bild.

Bild 1: via Freunden von Freunden, även visat här.
Bild 2: har använt förut men hittar tyvärr inte referensen i detta nu. Denna gång via Solid Frog
Bild 3: Josephine Sasso
Bild 6: foto William Waldron

Bubbligt




Galet, långt ifrån köpa-läge, fulsnyggt och alldeles underbart. Anana Bench av Aqua Creations & lampa av deMajo.
Fast lampan skulle jag nog kunna tänka mig i alla fall...

Thursday, October 28, 2010

Bokhyllor en masse








Gillar bokyllor som kan säga så mycket om en person och ett hem, och gillar därmed också inslaget "Dagens bokhylla" på Konrad Olssons fina blogg "The Things". Här kommer några förslag som kanske inte hunnit vara med ännu.
Bild 1: Inredning Tom Scheerer
Bild 2: Domino
Bild 3: Källa okänd (hemma hos Diane von Furstenberg)
Bild 4: Pierre Chareaus hem från boken La Maison de Verre av Dominique Vellay
Bild 5: Charles Page
Bild 6: källa okänd
Bild 7: från Fallingwater designat av Frank Lloyd Wright

Torsdags-cocktail











Bilder via Haw-lin

Tuesday, October 26, 2010

SPiN it our way


Fantastiskt coola Susan Sarandon är inte bara grym skådis utan också pingisälskare och ägare av pingisklubben SPiN i New York. De äter, dricker, lyssnar på musik och spelar kvällarna långa. Låter hur trevligt som helst tyckte vi, sätta lite annan prägel på annars ofta stillasittande middagar. I källaren står därför nu ett fullsize pingisbord som väntar på invigning med vad som får bli vår pingisklubb á la Stockholm. När det är dags kommer vännerna på mat, vin & rundor av bollflippande. Ska bli hur kul & nördigt som helst. Testa ni också.

Extra allt












Tror minsann att tisdagmorgon förtjänar en dos "extra allt". Det blev inte så svårt att hitta när jag kikade fotografen James Silvermans portfolio, bär gärna hans kamerautrustning vilken dag som helst. Uppdragen verkar allt annat än tråkiga.