Wednesday, June 30, 2010

Barn living, the Swedish way





Brukar ju ganska ofta snicksnacka om hur trevligt det verkar att bo i en lada & det här var ett svenskt exempel som man sällan ser. Fler lador till Svedala-folket.
Bilder från Sköna Hem

Tuesday, June 29, 2010

Senaste tiden


Nubbe. Sill. Grönska. Solgata. Lupiner. Gräddtårta. Klänning. Syrén. Bastu. Duggregn. Soleksem. Grillat. Champagne. Vågor. Naket. Vattkoppor. Tång. Bris. Jasmin. Blåbärsris. Nattljus. Humlor. Fästingar. Fest. Bröllop. Dop. Ledighet. Isbitar.Svett. Skratt. Kylbalsam. Flagga. Mygga. Halloumi. Alvedon. Båttur. Landet. Krans. Brygga. Bilkö. Lugn. Kobbe. Måsar. Kol. Mulltoa. Björk. Bebisvattkoppor. Gunga. Sand. Klippor. Fiskdamm. Bilder. Barn. Fotboll. Pion. Vatten. Luft.

Monday, June 28, 2010

Älskar, älskar inte


Går i mycket speciella tankar om inköp...Älskar, älskar inte. Köpa, inte köpa. Vad sägs om detta vardagsrum?

Monday, June 21, 2010

Svart vitt brunt i köket






Vårt kök börjar i och med de nya stolarna alltmer närma sig denna färgskala även om jag också gärna tar in färginslag för att bryta av. Hur fina bilder som helst som jag lånat rakt av från Ólof Jakobína (där det tyvärr inte fanns vidare referenser från var dessa plockats så om någon vet så meddela gärna så lägger jag upp hänvisning bums).

Måndagsplock








Hoppas ni haft en fantastisk helg allihopa! På vår front sken solen hela helgen och dopet blev hur fint som helst. Bilden på den italienska buffén stod som inspiration för lunchen och även om serveringen inte blev fullt lika rustik så tog den nära på full pott ändå. För övrigt kanske det som småbarnsmor inte är helt politiskt (eller socialt heller för den delen) korrekt att inspireras av ett drinkbord en helt vanlig måndag men tusan vad trevligt det vore med en riktig drinkfest snart! Det tror jag minsann det får bli inom kort. Fastnade nämligen på underbara Sunday Suppers denna morgon och de här bilderna får det att vattnas i både mun och sinne. Nu dags för invigning av de nya stolarna levererades för en liten stund sedan - hurra!

Friday, June 18, 2010

Trevlig helg!


Imorgon döper vi vår lilla Flora på en brygga vid havet. Bredvid en väldigt prickig storebror. Hoppas ni får en skön helg!
Bild från Bolig Liv, foto: Kira Brandt

Thursday, June 17, 2010

Sommar sommar sommar






I och med Stockholms-guiden som Joanna Swanson skrivit fastnade jag också lite på hennes fina blogg & hittade där dessa fina bilder som sjuder sommar.
Bilderna från Joanna via Mustard and Sage

Stockholm tour


Gillar riktigt bra city guider och sprang genom Emma på en jättebra rackare som hon hittat via Design Sponge. Det kan ju vara svårt att veta om en guide passar just dig eller inte, men det här borde kunna vara en fin vägvisare för likasinnade författaren. Kanske bor du inte här & ska hit i sommar, eller så känner du någon som är på väg. Hursom, här finns guiden gjord av svensk-amerikanska art directorn & stylisten Joanna Swanson. Snyggt summerat Joanna!

Wednesday, June 16, 2010

Tuesday, June 15, 2010

Retro Villa






Genom BoligLiv fick jag nys om danska märket Retro Villa. Förälskade mig i lapptäcket på en av bilderna och det finns som ni ser många fina saker att välja mellan på temat retro & vintage. Kvinnan bakom märket, Mette Helena Rasmussen, åker land och rike runt i Danmark för att hitta fina tapeter, tyger och möbler för att sedan mixa och skapa nytt av gammalt. Det får inte bli för mycket av detta i ett och samma rum för min smak (undantag för sommarstugan i det gröna där det gärna får vara hur mycket som helst) men matchat med andra stilar och saker blir det prima.

Bilder från Retro Villa

Barn living på Long Island







Kände extra luft i lungorna när jag såg dessa rymliga lador på Long Island.
Bild 1-2 från Selldorf Architects, foto Nikolas Koenig. Övriga bilder från en lada som flyttats från Kanada till Connecticut designad av S Russell Groves. Allt via Remodelista.

Jo tack...


...ett sminkbord som stafli med stor palett skulle man nog behöva för att fixa till mitt trötta fejs denna morgon. Sömn kära barn...smaka på ordet, lek med det och prova...

Bild via Elle Interiör, sminkbordet från Skitch 13 000 SEK.

Monday, June 14, 2010

Praktiskt bad


Tillhör du också skaran som efter några minuter i kokhett vatten blir lite rastlös? Jag önskar alltid att jag kunde ta ett långt, avslappnande bad men får snabbt myror i byxorna. Den här smarta (och egentligen väldigt enkla) uppfinningen från Peg and Awl skulle kunna lösa det. Lite ljus, lite läsning, ett glas vin, block & penna så skulle jag nog kunna ligga kvar där en bra stund. Perfekt.

Tapetcharm








Är inte så mycket för tapeter hemma hos oss men ibland går jag i spinn i alla fall. Det här är bevis på att det kan vara hur fint som helst & i vissa fall blir till och med riktigt gulligt en bra sak.

Bild 1: 1st Opinion
Bild 5: foto: Laura Resen
Bild 6: foto: Andy Liffner via This is Glamorous
Bild 7: via Department of the Interior, design: Rita Konig