Friday, June 4, 2010

Per AlbinHar alltid varit väldigt förtjust i de klassiska Per Albin Hansson-radhusen som ligger likt ett pärlband på en av Ålstens mysigaste gator. Ofta är priset högt för en relativt liten yta men just läget, historiken och utformningen gör att man förstår det attraktiva i dessa längor. Här är en liten titt på hur det kan se ut inuti & är du sugen på att köpa så är det ett radhus till salu just nu och det hittar du här. Ovan bilder kan då fungera som inspiration för hur fint man kan få det med lite fix. Missa inte heller den gamla klassikern - collagetavlan - i vardagsrummet. Trodde nästan att dessa var utdöda men blev förvånad över hur glad jag blev att se en sådan igen. Det är ju precis hur härligt och personligt som helst egentligen. Ska kanske dona ihop en sådan. Dock inte som center piece i vardagsrummet.
Ps. Kuriosa om du inte redan visste - alla dessa radhus var tänkta att vara lika stora i andan av folkhemmet, men just det radhus som Per Albin Hansson själv bodde byggdes lite större än de övriga. Sådär snyggt Herr Hansson...Ds.

Bilder från Sköna Hem

4 comments:

 1. å jag älskar de här radhusen! Tack för tipset

  ReplyDelete
 2. tänk att de här husen, som jag personligen tyckte var så fula när jag växte upp i Ålsten som liten, har blivit så populära. Nu älskar jag dem och skulle ju gärna bo där!!! Men som sagt... lite dyra för ytan så jag får skrapa ihop lite mer tror jag...

  tack för härliga bilder!
  kram

  ReplyDelete
 3. Collagetavla - bra tips!
  Cecilia

  ReplyDelete
 4. ja men just det K, du har ju bott där! Vi sneglar på att flytta åt de hållet men trivs så bra där vi är också...Ax

  ReplyDelete