Friday, November 19, 2010

Goda rester

Ofta händer det att jag springer på bilder som jag gillar men kanske inte riktigt hittar ett tema till eller så gillar jag inte allt med bilden så att jag inte tar den i första taget. Men så är det ändå så att det var något med just den bilden som fångade min uppmärksamhet & fick därför stanna kvar. Det här är ett axplock av sådana bilder med en kort förklaring till varför de inte gick till soptunnan.
Gillar bland annat....
Bild 1: de fulsnygga stolarna & vintage känslan på väggar, golv och möbler
Bild 2: ljuset, soffan & den fint feminina mixen som lyckats balansera bort från pluttinutt som ofta får ta överhanden av ngn underlig anledning när kvinnligt skall porträtteras
Bild 3: matlagningssuget och viljan att baka där & jag kan inte baka så det säger väl något
Bild 4: sammetssofforna och de fina breda plankorna i golvet. Tycker dessutom att gardinerna ser tunga och härliga ut även om jag själv inte innehar en enda gardin
Bild 5: stolarna och bordet förstås men även de fina halvtrapporna. Gillar halvtrappor
Bild 6: köksön och den svartvita looken där det känns som hemma möter restaurang. Dessutom cool lösning på spottar och taklampor som adderar till just den känslan.
Bild 7: den lantliga känslan i mix med stolarna så att det inte blir för romantiskt. Fint inbyggt skåp & alltid härligt med dörrar ut från en matplats. Elementet är, om än litet, dock ett störningsmoment. Dessa värmande ting, varför måste de vara så fula?!
Bild 8: känslan av ett kreativt hem. Underbara stolar förstås & även här cool mix med skrivbordslampstema även i taket. Ser dessutom ut som att det till vänster i bild finns en vinöppnare som mina föräldrar hade när jag var liten. Den var grymt bra. Och nej, jag drack inte vinet då. Gillade bara att öppna.
Bild 9: det vita från golv till tak, matplatsen med de fina stolarna och bordet. Ramarna på golvet och den fina skrivbordshörnan.
Bild 10: sänglösningen, industrikänslan i rymmet & skrivbordslängan. Är det en IKEA-annons?
Bild 11: höjden i tak är guld och i grunden min typ av kök men skulle byta ut bänken, stolarna, överskåpet, diskmaskinen och tuppen. En hel del med andra ord.
Bildreferenser:
9-10: Convoy

3 comments:

 1. Vill ha soffan på andra bilden!

  ReplyDelete
 2. Jag ska också skaffa ett tält i vardagsrummet till barnen så att alla saker kan vara där i också. Då slipper man snubbla på allt och barnen är nöjda! M

  ReplyDelete
 3. Bild 7 - skulle göra vad som helst för detta kök eller vad det nu är - ljuset , stämmningen....
  Elsa

  ReplyDelete